Gelderse Vallei

Kanotocht Valleikanaal
Een gezonde inspanning is de beste ontspanning!


Het prachtige Valleikanaal biedt je verschillende opstapplaatsen in Veenendaal (bijvoorbeeld het Stadspark of het Valleibad), Woudenberg en Rhenen voor een heerlijke ontspannende kano of kajaktocht.

Het Waterschap Vallei & Eem heeft in 2007 negen nieuwe kanosteigers geplaatst tussen Veenendaal en Woudenberg. Dat deel van het Valleikanaal is daardoor nu veel aantrekkelijker voor kanovaarders. Ook bij Leusden zijn enkele nieuwe steigers aangelegd. De totale kanoroute tussen Leusden en Rhenen beslaat nu zo'n 33 kilometer.

Het Valleikanaal is tussen 1935 en 1941 gegraven om de afwatering in de Gelderse Vallei te verbeteren. Zonder het Valleikanaal zou de Gelderse Vallei regelmatig onder water staan. Met behulp van stuwen regelt het Waterschap Vallei en Eem het waterpeil. De laatste jaren heeft het Valleikanaal er een belangrijke functie bijgekregen. Het verbinden van natuur door een ecologische verbindinszone. Veel planten en dieren vinden het prettig om langs of in het water te leven. Het Valleikanaal verbindt, als een soort groen/blauw lint, de natuur in het Eemland met de natuur in de Gelderse Vallei.

Langs het traject vind je enkele kanoverhuurbedrijven die je comfortabele canadese kano’s of kajaks verhuren. Je kunt natuurlijk zelf bepalen hoe lang je vaart en welke route je wilt afleggen.

© 2009 Kanowebgids | Contact | Recente updates | Sitemap